Music Show Scotland bij Farm & Country Fair

De enorme Music Show Scotland speelt één keer per jaar in Nederland en wel in Ahoy. Dit jaar zijn ze echter ook te horen bij de Farm & Country Fair. Al hun andere concerten zijn in landen zoals Duitsland, Zwitserland, België, Denemarken, Engeland en Frankrijk.

Miljoenen mensen bekeken de zeer afwisselende Music Show Scotland op tv-zenders als ZDF en NDR. Op het ene moment marcheert de grote massedband met militaire discipline over de vloer en het andere moment worden gevoelige ballades gezongen. Dan weer kijk je naar traditionele Schotse en Ierse dansen. De traditionele muziek maar ook rock muziek, dansers en muzikanten uit vijf verschillende landen zijn de ingrediënten voor een onvergetelijke avond.

Sinds een tijdje hebben we een fijn contact met de organisatoren van deze grote show en zowel zijzelf als wij vinden het superleuk dat ze bij de countryfair spelen. In juni is een groot deel van deze enorme Music Show Scotland dus in Aalten te bewonderen. De pipers en de drummers spelen een gevarieerd repertoire en begeleiden ook de traditionele Schotse Highland dance en de Irish Stepdance. Tijdens de countryfair laat Music Show Scotland zien wat we tijdens hun enorme show in de grote arena’s mogen verwachten. Zowel op zaterdag als op zondag treden ze meerdere malen op in de grote ring midden op het terrein.

De doedelzakken maken telkens weer enorme indruk. Het geluid van één doedelzak is al oorverdovend, laat staan wat een verpletterende indruk het maakt als zo’n heel orkest met militaire discipline de ring binnen komt marcheren. Traditionele Keltische muziek wordt afgewisseld met popnummers en ook de dansers zorgen voor een prachtige show.

De begeleidende folkband van de Music Show Scotland staat alle drie dagen in de muziektent op het podium. De echte Keltische nummers zoals Flower of Scotland, maar ook speciale versies van “Music” van John Miles en “The Voice” van John Farnham zijn hier te horen. Bijzonder zijn ondermeer de twee violistes in deze groep.

Tijdens de Farm & Country Fair wordt hun grote show drie dagen lang gepromoot vanuit een eigen stand, waarin bezoekers alle informatie kunnen krijgen over de optredens, maar ook zelf op een doedelzak mogen proberen te spelen. De optredens in de ring geven een indruk van wat je bij de grote shows in Ahoy en bij een nieuwe show volgend jaar in het Gelredome mag verwachten.

Op de foto hun optreden vorig jaar in Ahoy, op zaterdag 12 maart 2016 zijn ze daar weer te zien!

 

MSS_Rotterdam2015-169 (002)